25 de febr. 2010

S'Albufera des Grau de Menorca

El Parc Natural de S'Albufera des Grau és el nucli de la Rese erva de Biosfera de Menorca del programa Mab-UNESCO. El parc natural està situat a la costa nord-est de l'illa i s'estén pels termes municipals de Maó i Es Mercadal. La superfície total del parc és de 5.067 ha i s'hi distingeixen tres zones: l'Illa d’en Colom, el Cap de Favaritx i el Prat de Morella, i s’Albufera des Grau.

S'Albufera des Grau és una zona humida on es troba tot un gradient ambiental, des de l'estreta gola oberta a la mar fins a les parts més interiors, amb les ribes ocupades per joncs, canyet, salicòrnies i també tamarells. L'ecosistema aquàtic és d'una diversitat destacable i hostatja grans concentracions d'ocells aquàtics.
Aquest parc natural inclou una gran varietat d'ambients i comunitats: zones humides, terres de pastures i cultius, boscs i màquies litorals, sistemes dunars, etc.

El Parc Natural de S'Albufera va ser declarat com a tal el 4 de maig de 1995 (Decret 50/1995) i el 16 de maig de 2003 (Decret 51/2003) s'hi va incloure tota una sèrie de reserves naturals adjuntes: l'Illa des Porros, l'Estany, la Bassa i el Prat de Morella, i l'Illa d'en Colom. La gestió del parc natural depen de l'Ajuntament de Maó,
del Consell Insular de Menorca i del Govern de les Illes Balear.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada